Kuksan käyttöohjeet:

Hyvin hoidettuna kuksa kestää vuosia
 
Kuksa keitetään valmistusvaiheen lopussa suolavedessä, jotta puusta saadaan jännitteet pois. Ennen käyttöönottoa ylimääräinen suolaisuus pitää liottaa pois lähes kiehuvassa vedessä. Liottamalla kuumassa vedessä ja sen jälkeen kuivattamalla saadaan puunsyyt aukeamaan pohjustamista varten.
 
Laita kuksa täyteen kuumaa, lähes kiehuvaa vettä. Anna kuuman veden kaksi minuuttia kuksassa ja kaada vesi pois. Pahin suola kuksasta liukenee kuumaan veteen. Anna kuksan kuivua vähintään kaksi tuntia, mielummin vaikka seuraavaan päivään.
Keitä vahvat suodatinkahvit, ja ota suodatinpussista pohjalta märkiä lämpimiä kahvinpuruja. Älä juo kuksasta kahvia vielä tässä vaiheessa! Hierrä lujasti peukalolla painaen kahvinporoja kuksan seinämiin niin kauan että purut ovat kuivia. Tämä toimenpide vie n. 3-5 minuuttia. Näin saat kuksaan vettähylkivän rasvakalvon ja puun maku jää rasvakalvon alle.
 
Juo kuksasta päivittäin kahvit, älä pese kuksaa. Kesto ja hygienia perustuu siihen että alkuvaiheessa puuhun imeytyy kahvin rasva ja kuukauden päivittäisen käytön jälkeen kuksan pinta on valmis kestämään seikkailuja ja retkiä vuosia ja puhdistamiseen riittää vain pelkkä puhdas vesi.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 items - 0,00

Yli 79€ tilaukset Postilla kotimaahan rahtivapaasti