Kuksan käyttöohjeet

Kuksa instructions -in english

Kuksa keitetään valmistusvaiheen lopussa suolavedessä, jotta puusta saadaan jännitteet pois. Ennen käyttöönottoa ylimääräinen suolaisuus pitää liottaa pois lähes kiehuvassa vedessä. Liottamalla kuumassa vedessä ja sen jälkeen kuivattamalla saadaan puunsyyt aukeamaan pohjustamista varten.
 
Laita kuksa täyteen kuumaa, lähes kiehuvaa vettä. Anna kuuman veden olla kaksi minuuttia kuksassa ja kaada vesi pois. Pahin suola kuksasta liukenee kuumaan veteen ja kuuma vesi avaa puun syyt pohjustusta varten. Anna kuksan kuivua vähintään kaksi tuntia, mielummin vaikka seuraavaan päivään.
Keitä vahvat suodatinkahvit, ja ota suodatinpussista pohjalta kosteita lämpimiä kahvinpuruja. Älä juo kuksasta kahvia vielä tässä vaiheessa! Hierrä lujasti peukalolla painaen kahvinporoja kuksan sisäseinämiin niin kauan että purut ovat kuivia. Tämä toimenpide vie n. 3-5 minuuttia. Näin saat kuksaan vettähylkivän rasvakalvon pohjaksi ja puun maku jää rasvakalvon alle.
 
Juo alkuvaiheessa kuksasta päivittäin kahvit mustana, älä pese kuksaa astianpesuaineilla. Voit jättää kahvitipan kuksan pohjalle  tai pyyhkäistä kuksaa kevyesti talouspaperilla. Kesto ja hygienia perustuu siihen että alkuvaiheessa uuteen puuhun imeytyy kahvin rasva ja jo kuukauden päivittäisen käytön jälkeen kuksan sisäpinta on valmis kestämään seikkailuja ja retkiä vuosia. Puhdistamiseen riittää vain pelkkä puhdas vesi. Oikein käytettynä kuksa on hygieeninen käyttää ja voit nauttia juomia kuksasta huoletta.
 
Älä säilytä kuksaa pitkiä aikoja käyttämättömänä tai jätä kuksaa pitkäksi aikaa auringonpaisteeseen tai muuhun lämpimään paikkaan, sillä kuksa saattaa kuivua liiaksi ja puu halkeilla. Alkoholia sisältävien juomien nauttiminen ei ole suotavaa aidosta puukuksasta, koska alkoholi liottaa rasvapintaa ja alkoholin maku imeytyy herkästi kuksan pintaan.
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00